Hvem skal være Årets Farmakonom 2024?

Kender du en farmakonom, der er helt speciel, og som fortjener påskønnelse og fejring? – Så er det NU, at du skal sende en indstilling til prisen som Årets Farmakonom 2024!

Farmakonom Nanna 4293
Hvem skal være Årets Farmakonom?

Nu er det tid til, at vi skal finde en farmakonom, der fortjener anerkendelse, og som ’sidegevinst’ får blomster, en flot gavecheck, hæder - og ikke mindst retten til at bære titlen som «Årets Farmakonom 2024».

Har du en helt fantastisk tillidsrepræsentant, som gør en forskel? En god kollega der gør en forskel for borgerne, faget eller for fællesskabet på arbejdspladsen? Eller en uddannelsesansvarlig, som man bare ikke kan leve uden? – Så send en indstilling, så han eller hun kan komme i spil til prisen.

En helt særlig farmakonom
Hvis du kender en farmakonom, der er medlem af Farmakonomforeningen, og som har en eller flere af følgende karakteristika, så kan du indstille vedkommende til prisen:

  • Gør en forskel på arbejdspladsen som tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant, uddannelsesansvarlig eller som ansvarlig for et særligt fagligt område
  • Er nytænkende og bidrager til udvikling eller synliggørelse af faget
  • Har været frontløber i udvikling og gennemførelse af faglige projekter
  • Brænder igennem på en helt særlig måde over for borgerne eller andre fagprofessionelle
  • Som kollega eller leder bidrager til et enestående sammenhold og arbejdsmiljø på arbejdspladsen

Alle indstillinger bliver vurderet samtidig og ud fra en helhedsvurdering. Der er derfor ingen kriterier, der er tæller mere end andre, og det er heller ikke afgørende, hvor mange kriterier farmakonomen kan leve op til.

Formanden uddeler prisen og 5000 kr.
Prisen uddeles af Farmakonomforeningens formand, som vil overraske prismodtageren på arbejdspladsen.  Ved overrækkelsen får prismodtageren en buket blomster og 5.000 kroner sammen med et diplom. Besøget koordineres selvfølgelig med arbejdspladsen på forhånd, og prisen overrækkes i starten af 2025 – enten i januar eller februar.

Sådan udvælges prismodtageren
Hovedbestyrelsen beslutter ud fra indstillingerne, hvem der bliver Årets Farmakonom, og udnævnelsen sker alene ud fra indstillingernes indhold og ikke ud fra, hvorvidt der for eksempel er flere indstillinger på samme medlem.

Da hovedbestyrelsen er jury, kan hovedbestyrelsesmedlemmer ikke indstilles til prisen, og de kan heller ikke indstille medlemmer til prisen.

Sådan indstiller du en farmakonom
Kollegaer, samarbejdspartnere eller borgere, der er tæt på farmakonomen i hverdagen, kan indstille et medlem til prisen. I kan godt være flere der laver en indstilling sammen.

Et medlem kan indstilles på to måder;

  • Du skriver en indstilling, som max må fylde 1 A4-side og kan underskrives af en eller flere indstillere
  • Du kan lave indstillingen som en video på max to min. Husk at præsentere dig selv/jer på videoen og naturligvis den, som I indstiller

Man skal vælge én af mulighederne, du/I må derfor ikke både sende en skriftlig indstilling OG en video.

Deadline for indstillinger er d. 30. november 2024 og indstillingen skal sendes til Dorthe Tauber-Lassen pr. mail: dtl@farmakonom.dk. Du får en bekræftelse på, at indstillingen er modtaget indenfor tre hverdage. Hvis du ikke modtager en bekræftelse, så kontakt foreningen pr. telefon.

Hvis du har spørgsmål til prisen, kriterierne eller hvordan man laver en indstilling, kan du ligeledes kontakte Mette Lisbeth Johansen pr. mail: mlj@farmkonom.dk / tlf. 2393 4388.

TIPS - SÅDAN LAVER DU EN INDSTILLING

Indstillingen må fylde maks 1 A4-side, hvis du laver den skriftligt. Hvis du laver en video, må den max vare 2 minutter.

Input til indstillingen:

  • Fortæl hvorfor DU eller I mener, at farmakonomen fortjener prisen – brug gerne lidt plads på det
  • Brug gerne eksempler og historier/anekdoter i din beskrivelse. Hvordan er farmakonomen fx nytænkende eller en god tillidsrepræsentant?
  • Lav evt. indstillingen flere sammen, hvis det er oplagt og giver mening

Det er kun farmakonomer, der er medlem af foreningen, som kan komme i betragtning til prisen.

Formandskabet Med Aarets Farmakonom 2023

NANNA FRA VEJGAARD APOTEK BLEV ÅRETS FARMAKONOM 2023


Årets Farmakonom 2023 er TR, uddannelsesansvarlig og en hamrende god kollega.

Tirsdag 30. januar 2024 endte med ikke at være en arbejdsdag som de fleste på Vejgaard Apotek for farmakonom Nanna Fyllgraf Lorentzen. Uden varsel blev hun nemlig kåret som Årets Farmakonom 2023, fordi hun brænder for farmakonomeleverne og for sine kollegaer som uddannelsesansvarlig og tillidsrepræsentant.

Formand Ann-Mari Grønbæk opsummerede i sin tale ved prisoverrækkelsen, hvorfor Nanna blev Årets Farmakonom 2023:

- Du er med andre ord et forbillede, Nanna. Du er et forbillede for eleverne, som er fagets fremtid – og jeres fremtidige kolleger. Og du er også et forbillede, når det kommer til at være uddannelsesansvarlig. Det er en yderst central rolle i fagets udvikling, hvis vi skal kunne både tiltrække og fastholde i årene, der kommer.

Læs om da Nanna blev Årets Farmakonom lige her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning