Husk lægemiddelsikkerheden i spændende sundhedsreform

Flere læger og bedre fordeling af læger, nye kronikerpakker og et øget fokus med dertilhørende midler til det nære sundhedsvæsen. Det er hovedelementerne i regeringens udspil til sundhedsreform, der blev præsenteret den 18. september 2024. Imidlertid sker der rigtig mange fejl, der har med medicin at gøre. Det bliver ikke af sig selv løst, når man ændrer på strukturerne. Farmakonomforeningen vil derfor opfordre til, at lægemiddelsikkerheden også får en central plads i reformen.

De første overskrifter har handlet om at region Sjælland og Region Hovedstaden bliver lagt sammen til storregionen Region Østdanmark. Men også i det helt nære bliver der lagt op til forandringer.

Øget fokus på kronikere
Med inspiration fra kræftpakkerne, der har haft stor betydning for kræftbehandlingen herhjemme, lægges der op til en lignende indsats over for landets kronikere med tilhørende patientrettigheder. Da 20 procent af den danske befolkning har én eller flere kroniske sygdomme er det en indsats, der kan få stor betydning for livskvaliteten hos rigtig mange borgere. Kronikerpakkerne kommer til at omfatte mennesker med KOL, type 2-diabetes, hjertesygdomme, kroniske lændesmerter og kompleks multisygdom. Det er mennesker som i forvejen tager meget medicin og som farmakonomerne i forvejen ser i deres daglige arbejde. Det er derfor Farmakonomforeningens forventning at arbejdet med kronikerpakkerne også vil inddrage og sandsynligvis give spændende ekstra arbejdsmuligheder for farmakonomer i hele landet.

Udviklingen af det nære sundhedsvæsen
Behandlingen skal rykkes tættere på borgeren. Det betyder blandt andet hjemmebehandlingsteams og flere tilbud tæt på borgeren. Som en del af den borgernære indsats vil der blive oprettet 17 sundhedsråd, der kommer til at have repræsentanter for både kommuner og regioner. Målet er sundhedstilbuddene i de lokale regioner og kommuner skal bindes bedre sammen. De klassiske sektorovergange er netop der hvor der i dag ofte opstår problemer i den medicinske behandling af borgerne. Fra Farmakonomforeningens side er håbet derfor, at både de 17 sundhedsråd og de nære behandlingstilbud vil sætte medicinsikkerheden højt på dagsordenen.

Læs mere om reformen her

Logo Til Facebook

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning