Farmakonomerne på Pharmakon har stemt ja til ny overenskomst

Der var enighed om, at stemme resultatet igennem på Pharmakon. Alle omfattede medlemmer har stemt ja til resultatet, der først og fremmest vægter lønstigninger.

Pharmakon

Dermed er den sidste af Farmakonomforeningens mange overenskomster, der skulle fornyes ved OK24, kommet i hus.

Økonomien i overenskomsten
Den økonomiske ramme for overenskomstfornyelsen for perioden 1. april 2024 – 31. marts 2026 er 8,8 pct. i lighed med de øvrige overenskomster, der er fornyet ved OK24.

Langt det meste udmøntes i en lønstigning. Lønnen reguleres med 8,76. Heraf kommer de 5,96 pr. 1. april 2024 og vil blive udbetalt med lønnen for juni.

Mulighed for tilvalg, samt bedre barselsvilkår
Ud over lønstigninger er der aftalt, at farmakonomerne kan vælge at få 1 % af den arbejdsgiverbetalte pension til udbetaling. Overenskomsten giver også mulighed for løbende afdrag på 1 uges ekstra selvfinansieret ferie. Derudover er barselsvilkårene ligesom på store dele af det øvrige arbejdsmarked blevet moderniseret.

Formand Ann-Mari Grønbæk er da også godt tilfreds med resultatet:
- Jeg er meget glad for resultatet. Både indholdet i overenskomsten, og det faktum at medlemmerne har engageret sig i både proces og resultat. På den måde er overenskomsten et godt eksempel på, at overenskomster betyder noget for den enkelte.

 


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning