På universitetshospitalet i Roskilde har de ansat to farmakonomer i fleksjob til at stå for antibiotikablandinger på 14 afdelinger. En ren win-win-situation.
Formand Ann-Mari Grønbæk og næstformand Tina van der Klein besøgte torsdag 24. februar Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Formålet var at besøge to farmakonomer, der til daglig arbejder i fleksjob på hospitalet. Det var vores medlem Monika Dahl Eriksen, der havde kontaktet Farmakonomforeningens formand for at give hende et indblik i, hvordan ansættelsen af medarbejdere i fleksjob kan blive en win-win-situation for både medarbejder og arbejdsplads.
Svært at finde fleksjob
Sammen med kollegaen Tea arbejder Monika Dahl Eriksen med antibiotikablandinger på i alt 14 afdelinger på sygehuset, herunder også Sjællands Universitetshospital i Køge. De to farmakonomer arbejder henholdsvis to og tre dage per uge i dagtimerne. I aftentimerne laves blandingerne af studerende fra forskellige sundhedsuddannelser.
Farmakonomforeningens formandskab med Monika D. Eriksen (nr. 2 fra højre) og kollegaen Tea (nr. 1 fra højre).
- Det er ikke nødvendigvis let for vores medlemmer at finde fleksjob. Det var derfor virkelig slående, hvor glade de to farmakonomer er for deres arbejde, og at de er med til at gøre en forskel. De anslår på hospitalet, at farmakonomernes arbejde sparer cirka to timer af de ”varme hænder” - kollegernes - arbejdstid per afdeling – per dag, siger Ann-Mari Grønbæk.
Der skal tænkes i alternativer
Formanden fremhæver at i en tid, hvor sundhedsvæsenet mangler hænder, bør der kigges på alternativer. Et af dem kan være at få personer i fleksjob mere i spil, så de kan bidrage i det omfang, som det er muligt. Til gavn for både den enkelte medarbejder, kolleger, arbejdspladsen og patienter/borgere.
Det var virkelig slående, hvor glade de to farmakonomer er for deres arbejde, og at de er med til at gøre en forskel.
Ann-Mari Grønbæk Farmakonomforeningens formand