Tillidsrepræsentant i et forandret landskab

Der skal snart vælges nye tillidsrepræsentanter for Farmakonomforeningen. Hvervet som tillidsrepræsentant er både vigtigt og fyldt med muligheder for at tage ansvar, udvikle sig og gøre en stor forskel for andre. Måske er det noget for dig?

AMG Trartikel

Både arbejdsmarkedet som helhed og også farmakonomernes arbejdspladser har udviklet sig meget i det seneste årti. Der er en masse nye problemstillinger, som man som tillidsrepræsentant kan blive stillet over for.

De tillidsrepræsentanter, der vælges i efteråret, vil derfor blive sendt på en helt ny  tillidsrepræsentantuddannelse. Uddannelsen vil handle om meget mere end love, regler og overenskomst. Der vil være meget fokus på, hvordan man kommunikerer, hvem man repræsenterer, og hvordan man fungerer som en del af en organisation og skaber forandring.

Ambassadør, konfliktløser og medspiller
Farmakonomforeningens formand Ann-Mari Grønbæk er klar i mælet, når hun beskriver tillidsrepræsentantens rolle.

– Som tillidsrepræsentant er man foreningens ambassadør. Man er konfliktløser, og så er man en strategisk medspiller for arbejdsgiveren. Og det er meget vigtigt, at man tager hele rollen på sig, siger hun.

– Det handler for en stor del om kommunikation. Man skal kunne få tingene til at glide, fortsætter hun.

– I den forbindelse er det også vigtigt at understrege, at man er foreningens valgte repræsentant på arbejdspladsen. Man repræsenterer farmakonomerne. Ikke arbejdsgiverne, ikke apotekerne.

– Det er en rolle med mange facetter. Man er både overenskomstens vogter på arbejdspladsen og kollegernes advokat eller partner. Man er også Farmakonomforeningens ambassadør – og organisator – på arbejdspladsen, og så er man konfliktløser – eller i hvert fald konstruktiv medspiller – mellem både ledelse og kolleger, tilføjer hun.

Håber på rift om pladserne
Formanden ser meget gerne, at der bliver rift om det spændende hverv som tillidsrepræsentant, og at der også bliver valgt tillidsrepræsentanter på de arbejdspladser, der ikke har haft det de seneste år. Det er faktisk et ønske, som Apotekerforeningen deler. Ved overenskomstforhandlingerne blev parterne enige om at tilskynde, at der bliver valgt tillidsrepræsentanter på de koncerner, hvor der ikke er tillidsrepræsentanter i dag.

Som tillidsrepræsentant er man foreningens ambassadør. Man er konfliktløser, og så er man en strategisk medspiller for arbejdsgiveren. Og det er meget vigtigt, at man tager hele rollen på sig.

Ann-Mari Grønbæk Formand for Farmakonomforeningen

– Jeg håber, at der er rigtig mange, der gerne vil lade sig vælge – for at være med til at gøre fællesskabet stærkere og hjælpe med at samle kolleger og farmakonomer om en bedre arbejdsplads og et bedre fællesskab. Og sørge for, at det lokalt fungerer og at være med til at stå sammen om, at det fungerer på det overordnede plan, siger formanden. 

– Det betyder utrolig meget på den enkelte arbejdsplads, at der er en, man kan gå til. En der kan det med kommunikation. En man stoler på.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Rådgivning