Stil op for andre - og dig selv

For mange er fagforeningen noget, man kontakter, når man har brug for hjælp. Det er et sikkerhedsnet, man sætter op under sit arbejdsliv. Fagbladet, der ligger på stuebordet med forskellige historier om måder, ens faglighed bliver brugt på.

AMG Lederbillede

De færreste tænker i hverdagen over, at en forening som vores først og fremmest er noget i kraft af os medlemmer. Foreningen er startet og bygget af frivillige kræfter. Vi står på skuldrene af tidligere generationer, der gennem årene har diskuteret og forhandlet, skabt arrangementer og håndteret konflikter og skabt bedre arbejdspladser.

Her i efteråret holder størstedelen af foreningen lokale og sektorbestemte generalforsamlinger. Her har DU mulighed for at være med til at forme foreningen og gøre en indsats for vores faglige fællesskab. Bestyrelserne i regioner og sektioner står blandt andet for lokale faglige og sociale arrangementer. Det er sjovt at være en del af og giver mulighed for at være med til at skabe gode oplevelser for andre. Bestyrelserne er også vigtige, når det kommer til at sætte dagsordenen for foreningen. Problemstillinger fra alle dele af både hverdag og rigsfællesskab bliver løftet frem via bestyrelserne og bliver en del af foreningens politiske arbejde. Det gør, at foreningens arbejde hviler på et solidt fundament af lokalt initiativ og indsigt.

Samtidig er bestyrelserne hjørnesten i foreningens strategiske arbejde. På en stille onsdag aften kan man ende med spændende diskussioner om faglighed og fremtid med andre farmakonomer. Det er sjovt og giver gode perspektiver på ens eget arbejde. Personligt synes jeg, at det gennem årene har givet enormt meget mening for mig at sidde i en bestyrelse - også lang tid før jeg blev formand.

Det føles godt at være noget for andre

Ann-Mari Grønbæk Formand for Farmakonomforeningen

Helt lokalt spiller tillidsrepræsentanterne en tilsvarende vigtig rolle. På arbejdspladser fra Tórshavn til Taastrup gør tillidsrepræsentanter nemlig hver dag en kæmpe forskel. Dette efterår byder også på valg til tillidsrepræsentantposterne. Både det og bestyrelsesarbejdet kan du læse mere om i det her nummer af Farmakonomen.

Foreningsarbejdet er spændende, og det føles godt at være noget for andre. Samtidig udbygger det ens egne kompetencer. Det kan give sommerfugle i maven første gang man tager ordet i en større forsamling, og der er noget på spil, når man stiller op for at blive valgt til en post. Men undervejs udvikler man sig. Som menneske, som kollega, som sparringspartner. Og faktisk er dét kompetencer, der er efterspurgt overalt på arbejdsmarkedet. På den måde kan det frivillige engagement ende med at give en nye kompetencer og karrieremæssige muligheder.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Rådgivning