Til efterårets generalforsamlinger fik alle regions- og sektionsbestyrelser nye medlemmer, og i Region Sjælland blev der også valgt ny formand. Farmakonom Dea Friis Jensen repræsenterer nu regionen i hovedbestyrelsen.
I slutningen af september kickstartede foreningen rækken af generalforsamlinger i regionerne, den offentlige sektion og industrisektionen. Til alle generalforsamlingerne var der valg til bestyrelserne, hvor både nye medlemmer stillede op, ligesom der også var erfarne bestyrelsesmedlemmer, som ønskede genvalg.
Syv nye, dugfriske regions- og sektionsbestyrelser er nu klar til at smøge ærmerne op og komme i gang.
- Jeg er simpelthen så taknemmelig for, at vi har syv topmotiverede regions- og sektionsbestyrelser med nye og erfarne kræfter, siger formand Ann-Mari Grønbæk.
- Arbejdet i regions- og sektionsbestyrelserne er så vigtigt. Det er det lokale fællesskab for medlemmerne, hvor bestyrelserne har en central rolle med at lave aktiviteter og arrangementer, fortsætter hun. - Derudover varetager de sektions- eller regionsmedlemmernes politiske interesser og er talerør for deres medlemmer i resten af organisationen.
Nyvalgt formand i Region Sjælland
I Region Sjælland gik Jannie Terkild Christensen af som formand, da hun ønsker at gå på pension. Der skulle derfor også vælges en ny formand. Dea Friis Jensen sad allerede i regionsbestyrelsen og var klar til at påtage sig hvervet som regionsformand og hovedbestyrelsesmedlem.
- Jeg har været involveret i fagforeningsarbejdet i næsten 10 år nu, så jeg føler mig ret klar til den nye rolle, siger den nye formand. - Jeg elsker fagforeningsarbejdet, så efter nogle overvejelser og lidt forventningsafstemning med Ann-Mari, var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg gerne ville opstille, og at jeg virkelig gerne ville have formandsposten og den plads i hovedbestyrelsen, der jo følger med den.
Dea Friis Larsen arbejder til daglig som farmakonom på Nykøbing Falster Løve Apotek og er også medlem af foreningens kommunikationsudvalg. Hun er 33 år gammel, bor i Nakskov på Lolland sammen med sin kæreste og tre børn på 2, 3 og 9 år. Hun glæder sig til at fortsætte arbejdet i bestyrelsen – nu som formand.
- Fagforeningsarbejdet giver ligesom et perspektiv til mit arbejde som farmakonom på privat apotek. Det er med til at gøre, at jeg føler, at jeg bruger mine kræfter på noget, der faktisk giver mening, siger hun. - Jeg er garant for ordentlighed – både på arbejdspladsen og i foreningen, og det vil være udgangspunkt for min rolle som regionsformand.
- Og så elsker jeg at diskutere mit fag med andre - specielt hvis vi er en lille smule uenige. Jeg glæder mig allermest til at få lov til at bruge endnu mere af min tid på Farmakonomforeningen, afslutter Dea.
Farmakonomfællesskab og input
Ann-Mari Grønbæk (formand), Tina van der Klein (næstformand) og foreningens direktør Kristian Lysholt Mathiasen var rundt i landet for at deltage i alle syv generalforsamlinger. Her holdt de i fællesskab et oplæg om foreningens strategiske mærkesager, svarede på spørgsmål – og vigtigst af alt: mødte medlemmerne.
- Efter coronapandemien var det fantastisk endelig at kunne komme ud og møde alle medlemmerne og høre, hvad der fylder og mærke farmakonomfællesskabet i rummet, siger Ann-Mari Grønbæk. - Tak til alle, der deltog, for gode snakke og hygge til middagene.
Generalforsamlingerne er også helt centrale for Ann-Mari Grønbæk og resten af hovedbestyrelsen i forhold til at få input og forslag til det politiske arbejde.
- På generalforsamlingerne får vi altid mange gode og konstruktive indspark til det politiske arbejde. Vi får et indblik i, hvad der fylder i hverdagen hos medlemmerne og får feedback på vores idéer, tanker og prioriteringer i hovedbestyrelsen, fortæller hun. - Efter syv generalforsamlinger har vi en kæmpe bunke med input, som vi lægger på bordet i hovedbestyrelsen og arbejder videre med.
Der er valg til bestyrelserne i de respektive regioner og sektioner hvert andet år, når der afholdes generalforsamling. Formanden for hver region og sektion er på valg hver 4. år.