Tag hensyn til andres corona-angst

Coronakrisen forsætter med at stille os overfor udfordringer. Ingen har lyst til at blive smittet eller til at smitte andre. Alligevel håndterer vi Coronasituationen forskelligt, og det kan lede til utryghed og konflikter på arbejdspladsen. I værste tilfælde kan det udvikle sig til Corona-relateret mobning og chikane.

Trist Kvinde Med Mundbind

Coronarelateret chikane kan opstå, når individuelle bekymringer ikke bliver håndteret ordentligt. Vi hører desværre fra medlemmer, der har oplevet at deres forsigtighed eller bekymring er blevet gjort til grin, og at de er blevet udskammet som hypokondere. Det er selvfølgelig ikke okay.

Lyt til og respekter hinanden
I stedet for er det vigtigt, at vi giver plads til og lytter til hinandens bekymringer, og taler om de udfordringer vi oplever. Bekymringerne er belastende i sig selv, men de kan blive lettere at bære når vi er opmærksomme på, hvordan vi håndterer dem kollegaer imellem. Hvis man lytter efter kan det være, at man opdager, at noget kan forbedres i forhold til f.eks. indretning, hygiejne og rutiner på arbejdspladsen, eller at der er brug for tydeligere retningslinjer fra arbejdsgiveren. Der kan også være individuelle grunde til, at nogle er mere bekymrede, f.eks. fordi de selv eller deres pårørende er særligt sårbare overfor smitte, eller af helt andre grunde. Det kan være en lettelse at tale om den bekymring og give plads til forskellighed.

Retningslinjer til arbejdet med corona
Arbejdstilsynet har udarbejdet retningslinjer til medarbejdere og ledere vedrørende chikane i forbindelse med COVID-19. Dem finder du her.

 

Se retningslinjer om corona

 

Her finder du også retningslinjer for håndtering af COVID-19 og krænkende handlinger mere bredt.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Rådgivning