Sikkerhed og tryghed for farmakonomer på privat apotek

Farmakonomerne er helt i front i coronakrisen. Derfor skal der være fokus på deres sikkerhed og arbejdvilkår. Farmakonomforeningen er gået sammen med Danmarks Apotekerforening og Fagforeningen Pharmadanmark om at samle myndighedernes krav - og en stribe overvejelser.

Vector Med Farmakonom

Kære medlem

Det er vigtigt, at borgerne kan få medicin under corona-krisen. Farmakonomer løfter derfor en vigtig samfundsopgave. Tusind tak for den indsats til jer alle.

Men på apoteket møder farmakonomerne selvfølgelig syge mennesker og udsættes derfor for større smitterisiko. Det er vigtigt både for den enkelte farmakonom, vedkommendes familie og for samfundet, at så få farmakonomer som muligt udsættes for smitterisiko.

Rådgivningen i foreningen får mange henvendelser om, hvordan man kan begrænse smitten. Derfor har Farmakonomforeningen sammen med Pharmadanmark og Apotekerforeningen samlet både gældende myndighedskrav og en række overvejelser, man bør gøre sig på hvert apotek. Det fælles materiale er med til at sikre ens budskaber i en ellers forvirrende tid.

Vi ved, at rigtigt mange Apotekere har godt styr på både sikkerheden for personalet og på deres kommunikation om sikkerheden. Når det er sagt, hører foreningen også fra medlemmer, der er bange for at gå på arbejde, fordi de ikke føler, at der bliver gjort nok for at passe på dem. Det gælder især medlemmer i de særlige risikogrupper – f.eks. kronisk syge med nedsat immunforsvar og gravide – eller medlemmer, der har pårørende i en risikogruppe.

De er helt forståeligt særligt bekymrede. Vi kan ikke leve med, hvis der på nogen måde bliver gået på kompromis med deres sikkerhed eller deres pårørendes sikkerhed.

I forhold risikogrupperne mener foreningen, at man bør lade sig inspirere af hospitalerne, hvor man ser på begge grupper som særlige risikogrupper, og derfor sørger for, at de ikke er udsat for særlig smitterisiko. De bør i stedet udføre opgaver uden direkte kontakt til borgerne.

Sekretariatet har samlet en lang række af de hyppigst stillede spørgsmål og svar i en FAQ.

Læs FAQ'en her

 

Du kan se det fælles materiale inklusive følgebrev her

 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på telefon 33 12 06 00 eller mail ff@farmakonom.dk


Med venlig hilsen


Christina Durinck

Formand for Farmakonomforeningen

 


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Rådgivning