Dosispakket medicin skal bruges mere – og af flere! I dette netværk bliver du klogere på dosispakket medicin og de udfordringer, der er med at få det udbredt i dag. Netværket henvender sig til farmakonomer på privat apotek, i lægepraksis, kommuner eller hvis du på anden måde arbejder med dosispakket medicin.
Brugen af dosispakket medicin i Danmark styrker medicinsikkerheden og gør det nemmere for både borgere og plejepersonale at håndtere medicinen korrekt. Men hvorfor er det så lige, at der ikke flere borgere er får det?
Desværre er der fortsat udfordringer og ”bump på vejen” ift. at få udbredt dosispakket medicin till gavn for borgerne:
- Der kan opstå udfordringer i tilrettelæggelsen og i kommunikationen mellem apotek, borger, læge og plejepersonale.
- Der opstår ulighed, når borgere i nogle kommuner har bedre muligheder for at få dosispakket medicin end i andre kommuner. De store geografiske forskelle afhænger meget af fx kommunens og lægernes velvillighed i forhold til dosispakket medicin.
- Mange borgere er ikke klar over, at det er en mulighed, eller de har ikke ressourcerne til selv at gøre noget ved det – og så er det aktørerne i sundhedssystemet, der skal sørge for, at en borger får ordineret dosispakket medicin. Men hvordan får vi sundhedspersonalet til at være ”frontrunner” ift. dosispakket medicin?
- Der er mange myter omkring dosispakket medicin, som skal aflives - fx at det skulle være dyrt eller besværligt.
I netværket får du mulighed for at dele viden og erfaringer om dosispakket medicin, og du bliver opdateret ift. den bedste praksis og nyeste viden - sammen med andre farmakonomer der arbejder med dosispakket medicin ligesom dig.
Møderne foregår virtuelt, så det er nemt at planlægge ift. din arbejdstid. Netværket er et gratis kompetencetilbud til dig – det eneste, som det kræver, er din tid.
Hvad er et netværk? Læs mere om rammerne for Farmakonomforeningens netværk lige her.
Rammen for netværket
Det er gratis at deltage i netværket som medlem af Farmakonomforeningen. Hvis du tilmelder dig netværket, forpligter du dig til at deltage i alle netværksmøderne og til at engagere dig – for et netværk bliver kun en succes, hvis deltagerne deltager i møderne, og der er opbakning til drøftelserne. Typisk vil du som deltager være med til at planlægge temaet for en af møderne – et tema som du fx har været med til at foreslå og synes er spændende.
Møderne foregår virtuelt, så det er nemt at planlægge ift. din arbejdstid. Netværket er et gratis kompetencetilbud til dig – det eneste, som det kræver, er din tid.
Sådan overtaler du din leder
Når du skal tale med din chef om, hvorfor du skal være med i netværket og hvorfor netværket skal være en del af din arbejdstid, så kan du fx sige:
Faglig opdatering og kompetenceudvikling – helt gratis: Deltagelsen i det faglige netværk om dosispakket medicin giver dig mere viden om dosispakket medicin og input til, hvordan I på din arbejdsplads kan arbejde på at løse nogle af de udfordringer, der kan være med dosispakket medicin i jeres lokalområde.
Forbedre samarbejdet omkring dosispak: Få input til hvordan du og din arbejdsplads kan styrke samarbejdet med fx læger og andre aktører der arbejder med dosispak, så jeres samarbejde kan styrkes og blive bedre.
Datoer og temaer for netværksmøderne
I netværket mødes I virtuelt 2 gange, og på hvert møde er der et tema.
Dato og tidspunkter for møder:
- Onsdag d. 25. september kl. 8.30 - 10.00
- Tirsdag d. 19 november kl. 8.30 -10.00
Hvis du tilmelder dig netværket, forpligter du dig til at deltage i alle netværksmøderne og til at engagere dig – for et netværk bliver kun en succes, hvis netværksdeltagerne kommer til møderne, og der er opbakning til drøftelserne. Du vil også som netværksdeltager typisk skulle være med til at arrangere et af netværksmøderne sammen med en eller flere andre.
Sådan søger du om at komme med
Du tilmelder dig netværket i foreningens kalender.
Der er 20 pladser i netværket, og du kan ansøge om at deltagelse i perioden 1.juli - 1. september. Vær opmærksom på, at det er FØRST TIL MØLLE. Så skynd dig at tilmelde dig, hvis du gerne vil være sikret en plads. Når 20 farmakonomer har søgt om optagelse, er det ikke muligt at tilmelde sig, men der vil være en venteliste, som du kan komme på. Hvis nogle af de tilmeldte hopper fra, kontakter vi dem, der står op ventelisten.
Vi gør opmærksom på, at hvis der er for få ansøgere, oprettes netværket ikke.
Har du spørgsmål til netværket?
Mette Lisbeth Johansen
Chefkonsulent - Organisation og Medlemsrelationer
Dir.tlf: 2393 4388