Sådan får du nyt job

Der er mange veje til et nyt job. Her på siden kan du læse om, hvordan man lander drømmejobbet.

Der er mange veje til et nyt job. Du kan søge en opslået stilling, hvor du ud fra et stillingsopslag sender en motiveret ansøgning og dit CV.

Du kan også søge uopfordret – fx ved selv at opsøge en arbejdsplads, hvor de har farmakonomer ansat – eller måske bør have farmakonomer ansat?

Uanset hvilken vej du går, så kan du finde tips, tricks og hjælp til selve processen her.

Som medlem af FTFa kan du få hjælp til at skrive ansøgning og CV, ligesom du kan få sparring til jobsamtalen.

FTFa

  • Det opslåede job

    Flere og flere arbejdsgivere søger farmakonomer via jobdatabaser som fx Jobindex eller slår ledige stillinger op her på hjemmesiden under ledige stillinger. Flere laver også jobopslag på de sociale medier.

    Når du vil søge et opslået job, sker det typisk ved at sende en ansøgning og dit CV samt evt. eksamensbeviser til arbejdsgiveren. Efterfølgende bliver du inviteret til jobsamtale, hvis du matcher stillingen.

    Desværre kender nogle arbejdspladser fortsat ikke farmakonomer som faggruppe, og de kan derfor lave jobopslag, hvor de søger medarbejdere til farmakonomfaglige opgaver (fx i en kommune), men hvor de søger efter andre faggrupper. Se endelig ikke det som en begrænsning! Hvis dine interesser og kompetencer matcher med opgaverne i jobbet, så søg endelig. Og husk på, at de fleste ansøgere ikke kan ”sætte kryds” ved alle kriterier eller krav i et jobopslag.

    Det gælder også de stillinger, hvor opgaverne rækker udover farmakonomfagligheden.  

    Få tre gode råd til jobsøgningen, når du søger en opslået stilling

    På FTFa’s hjemmeside kan du finde mere information om jobsøgning

  • Sådan finder du selv dit nye job

    Måske er der en specifik del af farmakonomfaget, du gerne vil arbejde med? Måske har du en leder i maven? Eller måske har du en drøm om at arbejde et bestemt sted - fx på et bosted?

    Dine interesser behøver heldigvis ikke at blive sat på stand by, fordi der ikke er slået det helt rigtige job op. For du kan selv skabe dit eget job ved at tage teten i ”egen hånd”. Flere og flere farmakonomer sparker selv dørene ind i fx kommunerne på arbejdspladser, hvor der ikke har været farmakonomer ansat før.

    Læs fx om Sara Frandsen, som selv sparkede døren ind i Halsnæs Kommune og skabte sig eget job

    Læs om, hvordan man finder et job i en kommune her 

    Det samme gør sig gældende i andre sektorer. Måske du har hørt rygter om, at en apoteker overvejer at åbne en ny filial – det kan være en god anledning til at kontakte vedkommende og høre, om de mangler lige præcis dig med dine kompetencer til den nye enhed – måske med et særligt ansvarsområde, som du brænder for; fx ledelse, uddannelsesvejledning eller undervisning.

    Læs om, hvordan du kommer i gang med at finde drømmejobbet på egen hånd

    Find flere gode råd fra FTFa om, hvordan du søger job uopfordret 

  • Sådan laver du et CV

    Et godt CV skal passe præcis til det job, som du søger. Det kan være en god ide at lave en ”CV-skabelon,” som du hver gang målretter til det enkelte job. Hvis du fx søger på et apotek, hvor man skal være uddannelsesvejleder, så fokuser i CV’et på de kompetencer (hvis du har dem).

    På samme vis kan du gøre mere ud af uddannelsesindhold og farmakonomfagligheden i et CV, hvis du søger et job i en kommune, hvor de endnu ikke har farmakonomer ansat. Et godt udgangspunkt er at kigge på jobopslaget og lægge mærke til hvilke opgaver du skal løfte, og hvilke kompetencer som de efterspørger. Og lad dig endelig inspirere af deres ordvalg, prioritering og formuleringer. Ud fra det retter du CV-skabelonen til og udbygger/tilpasser efter behov.

    På FTfas hjemmeside kan du finde et eksempel på et farmakonom-CV

    Få gode råd hos FTFa til, hvordan du skriver et målrettet CV

  • Sådan laver du en motiveret ansøgning

    I ansøgningen skal du fortælle, hvorfor du vil have jobbet, og hvorfor du er den rette kandidat. Det kan være svært at sætte ord på ens faglige og personlige kompetencer, sin erfaring og uddannelse. Og ikke mindst være helt klar på, hvorfor du gerne vil have lige præcis det her job! Heldigvis kan du finde hjælp til denne proces her.

    Jobopslaget beskriver ofte arbejdsopgaver eller kompetencer, som du gerne skal kende. Nogle af dem kan du sikkert nikke genkendende til, men der står måske også noget, som du måske ikke er så stærk i. Husk på, at det er ikke en facitliste, du skal bestå. Det er nemlig de færreste ”som kan sætte hak” ved det hele. Brug ansøgningen til at fortælle arbejdsgiver, hvorfor du er en oplagt kandidat – med de styrker, færdigheder og den erfaring, som du har med dig.

    Sådan viser du, at du er den rette kandidat til jobbet

    Lær hvordan du skriver en god ansøgning hos FTFa 

  • Jobsamtalen

    Hvis du skal til jobsamtale, er du kommet rigtig godt fra start. Det betyder nemlig, at arbejdsgiver ser positivt på dine kvalifikationer, ansøgning/CV – eller har hørt godt om dig i dit netværk. Jobsamtalen er en samtale og ikke en eksamen. Samtalen skal både teste kemien mellem dig og din måske kommende arbejdsgiver, og er din billet til at vise, hvordan du kan indgå i holdet med både ideer, viden, erfaring og kompetencer.

    Noget af det bedste du kan gøre for dig selv, er at forberede dig rigtig godt. Så fremstår du kompetent og interesseret – og undgår at blive overrasket over arbejdsgivers spørgsmål. For nogle er det måske lidt svært at skulle ”sælge sig selv”. Og det kan også være, at du bliver lidt nervøs under samtalen. De fleste, der er vant til at ansætte, ved godt, at ansøgerne kan være lidt nervøse og kan godt se forbi det. 

    Samtidig ”gør øvelse mester.” Så selv en samtale, der ender med, at du ikke får jobbet, er en del af din træning til det næste job.

    Læs her om, hvordan du får bugt med nervøsiteten og klarer dig godt til samtalen

    Læs gode råd fra FTFa om, hvordan du forbereder dig til en jobsamtale – og klarer dig godt! 

     


Emneord

Karrieremuligheder

HVOR KAN JEG FÅ JOB HENNE?

Karriereveje (Karrieremuligheder)
Skriver Under